Podniková kultura jako faktor funkčnosti - Vodová, Martina (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato diplomová práce se zabývá charakteristikou podnikové kultury u vybraného podniku. Práce se konkrétně zaměřuje na žádoucí stav funkčnosti podnikové kultury. V metodice je kritérium žádoucí funkčnosti podnikové kultury určeno dle kulturních dimenzí G. Hofstedeho. Tím je podnik posouvající se do znalostní ekonomiky ve směru inovativních přístupů a konkurenceschopnosti. Data byla získána prostřednictvím tří výzkumů. První dva výzkumy byly charakteru dotazníkového šetření: Dotazník - Síla podnikové kultury (DSPK) a Values Survey Module 2013 (VSM 2013). Třetí výzkum byl kvantitativní s kvalitativními prvky: Test barevně sémantického diferenciálu (TBSD). V závěru práce jsou navrženy změny, které mohou napomoci k posunu do plného žádoucího stavu funkčnosti podnikové kultury.
Corporate culture as a factor of functionality
Keywords: Podniková kultura; kulturní dimenze; znalostní ekonomika; funkčnost podnikové kultury.; Corporate culture; cultural dimension; knowledge economy; functional culture of business