Sbírka řešených příkladů ze statiky II - Šimanová, Petra (Jihočeská univerzita, 2022)
Práce je koncipována jako stručný učební text k předmětu Technická mechanika I na Pedagogické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. V práci jsou zahrnuta následující témata: prutové soustavy, těžiště, pasivní odpory, tření, kladky a kladkostroje. Teorie je doplněna o příklady s komentovaným řešením, u prutových soustav je početní řešení doplněno i grafickým. Práce může sloužit vyučujícím předmětu při přípravě na výuku a studentům při samostudiu nebo přípravě k různým zkouškám či testům.
Collection of solved problems from statics II
Keywords: prutová soustava; rovnováha sil; těžiště; tření; kladka; truss structure; equillibrium; centre of gravity; friction; pulley