Anaerobní cvičení a jeho vliv na zdraví ženy - Diepoldová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce na téma Anaerobní cvičení a jejich vliv na zdraví ženy se zaměřuje na změny tělesné zdatnosti během šestitýdenního tréninkového cyklu. Práce je rozdělena na dvě části, a to na teoretickou a výzkumnou část. V teoretické části definuji aerobní a anaerobní pohybové aktivity, jejich výhody, účinky a též negativa. Dále je popsán význam aktivního životního stylu a sebepojetí ženy ve společnosti a vlivy tělesné zdatnosti na zdraví žen. V části výzkumné se zabývám charakteristikou výzkumného souboru, použitými metodami a celkovým zhodnocením výsledků měření.
Anaerobic exercise and its influence on the health of the woman.
Keywords: Anaerobní pohybová aktivita; Aerobní pohybová aktivita; fyzická zátěž; zdraví; pohyb; zdravý životní styl; kondice; Anaerobic physical activity; aerobic activity; physical exercise; health; movement; life style