Porovnání zpracování půdy s využitím a bez použití GPS technologie - Vaněk, Martin (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá porovnáním výkonnostních a ekonomických parametrů provozu vybrané soupravy použité pro zpracování půdy. Bakalářská práce je rozdělena na dvě hlavní části, teoretickou a praktickou. Teoretická část poskytuje úvod do problematiky satelitních navigací, popisuje nejvýznamnější navigační systémy, strukturu systému GPS (Global Positioning System) a základní principy jeho fungování. Dále se teoretická část zabývá využitím GPS navigace v současné zemědělské technice a v systému precizního zemědělství. Praktickou část tvoří porovnání soupravy traktoru a stroje pro mělké zpracování půdy při využití ručního řízení a navádění pomocí GPS navigace.
Comparison of tillage with and without using GPS technology
Keywords: satelitní navigace; precizní zemědělství; GPS; RTK; výkonnost; efektivita; satellite navigation; precision farming; GPS; RTK; performance; efficiency