Kresba rodiny - kasuistická studie - Chromá, Hana (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem bakalářské práce je pokus o interpretaci dětské kresby a její využití k sestavení rodinné kasuistiky. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V teoretické části se bakalářská práce zaměřuje na vysvětlení základních pojmů teorie rodiny. Dále se soustředí na vývoj dětské kresby, kresby postavy a skupiny postav ? rodiny. Zajímá se o možné způsoby výkladu některých prvků a symbolů takové kresby a o využití interpretace dětské kresby v oblasti psychologie a sociologie rodiny. Praktická část má kasuistický charakter. Zaměřuje se na rozbor kresby rodiny a začarované rodiny.
Drawing of family - case study
Keywords: Rodina; funkce rodiny; normalita rodiny; rodina funkční; disfunkční; afunkční a klinická; rodinné koalice; vývoj dětské kresby; neprojektivní a projektivní kresebné techniky; kresba rodiny; kresba začarované rodiny.; Family; family purpose; normality of family; functional family; disfunctional family; nonfunctional family; clinical family; family alliances; development of children's drawing; non-projective and projective drawing techniques; family drawing; drawing of bewitched family (vicious circle).