Opravné prostředky ve správním řízení - Pelechová, Ilona (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce ?Opravné prostředky ve správním řízení? je teoretická bakalářská práce. Jako taková se opírá hlavně o podrobný výklad správního řádu. Práce se snaží podat komplexní obraz správního řízení. Zabývá se vysvětlením základních pojmů užívaných ve správním řízení. Pro pochopení současných principů platících v této právní oblasti je velmi stručně načrtnut vývoj správního práva v českých zemích. Cílem práce je podrobně popsat a definovat platnou právní úpravu správního práva se zaměřením na opravné prostředky ve správním řízení, včetně možnosti využití soudního přezkumu. Dalším cílem práce se pak následně stává posouzení možností účastníka správního řízení v případě jeho nesouhlasu se správním rozhodnutím nebo podezřením na pochybení správních orgánů v rámci správního řízení.
Remedies in administrative proceedings
Keywords: Opravné prostředky; Rozhodnutí; Správní právo; Správní řád; Správní řízení; Remedies; Decision; Administrative law; Administrative set of rules; Administrative management