Effect of peatland plant dominants on quality and quantity of organic matter in spruce swamp forest soils - Mastný, Jiří (Jihočeská univerzita, 2020)
Vliv tří typických rostlinných druhů rašelinišť - Sphagnum fallax, Eriophorum vaginatum a Vaccinium myrtillus na kvalitu a kvantitu půdní organické hmoty byl zkoumán v přirozeném prostředí i v laboratorních podmínkách během inkubačního experimentu
Effect of peatland plant dominants on quality and quantity of organic matter in spruce swamp forest soils
Keywords: Rostlinné dominanty rašelinišť; Rozpuštěná organická hmota; půdní organická hmota; rašelinné smrčiny; peatland plant dominant; dissolved organic matter; soil organic matter; spruce swamp forest