Zjištění úrovně tělesné zdatnosti u zvolených fotbalových mužstev pomocí UNIFITTESTu 6-60 - Stropek, Michal (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem diplomové práce bylo zjistit a porovnat úroveň pohybových schopností a somatických charakteristik dvou mládežnických fotbalových týmu kategorie U14 (SK Dynamo České Budějovice a SK Slavia České Budějovice). Výkonnost všech hráčů jsme zjišťovali standardizovanou testovou baterií Unifittest 6-60 a výsledky jednotlivých disciplín jsme zpracovali a porovnali s populačním průměrem. Dále jsme srovnali výsledky týmů ve sledovaných testech mezi sebou. Pro náš výzkum jsme záměrně vybrali dvě mužstva z odlišné soutěžní úrovně a předpokládali jsme dosažení lepších výkonů u družstva z vyšší soutěže. Tento předpoklad se nám potvrdil. U testu vytrvalostní běh na 12 minut nastal statisticky významný rozdíl.
Findings levels of physical efficiency at select football teams by the UNIFITTEST 6- 60\\
Keywords: motorické testy; somatické charakteristiky; pohybové schopnosti; populace; testování; hráči fotbalu; fotbal; motor tests; somatic characteristics; motor skills; population; testing; football players; football