Styly učení u žáků na odborném učilišti - Buřičová, Jana (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zabývá problematikou učebních stylů u žáků odborného učiliště. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku období adolescence, značná část teorie popisuje styly učení, uvádí souvislost mezi kognitivními styly a styly učení, rozlišuje pojmy taktika a strategie. Všímá si možnosti ovlivňování stylů učení, zahrnuje také diagnostiku stylů učení a informace z realizovaných výzkumů. Praktická část analyzuje dotazníkové šetření, které poukazuje na preferenci stylů učení žáků odborného učiliště.
Learning Styles of Students at Vocational School