Problematika fastfoodů ve spojitosti se stravovacími návyky u studentů gymnázií - Košíková, Jana (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou fastfoodů ve spojitosti se stravovacími návyky studentů gymnázií. V teoretické části diplomové práce jsou shrnuty informace o faktorech ovlivňujících výživové návyky, zdravé výživě, specifikách výživy mladistvých a pitném režimu. Dále je zde nastíněna problematika fastfoodů, kvality fastfood pokrmů a nutričních hodnot fastfood pokrmů ve dvou největších fastfood řetězcích v České republice. V praktické části jsou prostřednictvím tabulek a grafů zobrazeny a zhodnoceny výsledky šetření. Pro výzkum byla zvolena kvantitativní metoda.
The issue of fast food restaurants in conjunction with the eating habits of grammar school students
Keywords: zdravá výživa; pitný režim; zdravotní gramotnost; fastfood; reklama; healthy nutrition; drinking regime; health literacy; fastfood; advertising