Společné rysy nauky u Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů, Církve adventistů sedmého dne a Svědků Jehovových. - Šramhauser, Pavel (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se zabývá hledáním společných rysů věrouky u Církve Ježíše Krista svatých posledních dnů, Církve Adventistů sedmého dne a Náboženské společnosti Svědky Jehovovy. Při psaní bakalářské práce byla využita jak sekundární odborná literatura, tak i náboženské prameny analyzovaných nových náboženských hnutí.
Common features of the doctrine of the Church of Jesus Christ of Latter-day Saints, the Seventh-day Adventist Church and the Jehovah's Witnesses.
Keywords: Církev Ježíše Krista svatých posledních dnů; Církve Adventistů sedmého dne; Náboženská společnost Svědci Jehovovy; nové náboženské hnutí; věrouka; spása; vztah k tělu; křest; manželství a rodinný život; misijní činnost; konec světa; armagedon; milénium.; Church of Jesus Christ of of Latter Day Saints; Seventh Day Adventist Church; Jehovah's Witnesses religious society; new religious movement; doctrine; salvation; relationship to the body; baptism; marriage and family life; missionary work; end of the world; Armageddon; Millennium.