Projednávání přestupků pověřenými obcemi - Hajnová, Daniela (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce pojednává o projednávání přestupků pověřenými obcemi se zaměřením na přestupky proti občanskému soužití a proti majetku. Hlavním cílem práce je zjistit, jak efektivní jsou obce v projednávání přestupků. Obce s pověřeným obecním úřadem zakládají speciální komise, které mají za úkol přestupky projednat. Pro účel této práce byly vybrány tři obce Hluboká nad Vltavou, Lišov a Zliv. V práci jsou jednotlivé obce porovnávány a na závěr je vyhodnoceno, která z obcí je v projednávání přestupků nejefektivnější. Dále práce pojednává o způsobech projednávání přestupků a o sankcích, které jsou ukládány v řízení o přestupcích, se zaměřením na pokuty. Zdrojem pro práci jsou související zákony, jejich komentáře a výkazy o přestupcích, které obce musejí každoročně vytvářet a posílat na krajský úřad.
Offences heard by authorized municipalities
Keywords: Přestupek; Obec s pověřeným obecním úřadem; Přestupková komise; Správní trestání; Offence; Community with the designated authorities; Committee of Offences; Sanction