Rok v ekoškolce - Filková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce Rok v ekoškolce hodnotí význam ekologické výchovy pro výuku předškolních dětí. Komplexně informuje možné zájemce o realizaci ekologické výchovy v mateřské škole. Formou rešerže představuje ekologické mateřské školy v České republice a zapojení environmentální výchovy do vzdělávacích programů. Praktická část je zaměřena na zhodnocení vypracovaného celoročního programu environmentální výchovy pro třídu MŠ.
One year in ecokindergarten
Keywords: ekologická výchova; ekologie; ekologický výukový program; environmentální výchova a vzdělávání; metodické postupy; střediska ekologické výchovy; děti; životní prostředí; zákony; ecology; environmental education; children; methodology; legislation; environment; ecological centres.