Domácí násilí a sociální práce s oběťmi domácího násilí - Šťastná, Martina (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce se zabývá domácím násilím, jako jedním z druhů agresivního chování. V teoretické části jsou na základě studia odborné literatury a právních norem vymezeny obecné pojmy vztahující se k problému domácího násilí a charakterizovány osobnostní dispozice pachatelů a obětí tohoto agresivního chování. Stěžejní část je věnována sociální práci s oběťmi domácího násilí. Praktická část se věnuje dopadům zákona č. 135/2006 Sb. na ochranu před domácím násilím (institut ''vykázání'', intervenční centra).
Domestic violence and social work with the vietims of the domestic violence
Keywords: domácí násilí; vykázání; intervenční centra; domestic violence; ordering sb out; intervention centres