Sociální prostředí, dítě a škola - Bartošová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce je zaměřená na problematiku sociálního prostředí a kultury v kontextu utváření vztahu dětí ke škole. Zabývá se socializací, sociálním prostředím a kulturou některých sociálních a etnických skupin. Zkoumanými skupinami jsou vietnamské etnikum,romské etnikum a sociální prostředí dětského domova (děti pocházející z různých etnik).Záměrem diplomové práce je popsat, v jakých základních oblastech a do jaké míry může výchozí sociální a kulturní prostředí ovlivnit vztah ke škole a ke vzdělávání.
Social environment, child and school.
Keywords: Kultura; sociální prostředí; vzdělání; škola; děti.; Culture; social environment; education; school; children.