Teselace a intarzie ve výuce geometrie na prvním stupni základní školy - Hesová, Alena (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce se zaměřuje na geometrické modelování, při němž se využívají geometrické skládačky. Dále nás seznamuje s technikou teselace - pokrývání roviny pomocí jednoduchých geometrických tvarů, včetně diferenciace parketáží a mozaiek. Součástí práce jsou také návody pro výrobu jednoduché intarzie a fotografická dokumentace. Smyslem práce je praktická ukázka úkolů pro geometrické vyučování na prvním stupni základní školy.
Tessellations and intarsia in geometry teaching at primary schools