Plánování a realizace vzdělávacího obsahu třídního vzdělávacího programu - Kubů, Marta (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá plánováním a realizací třídního kurikula, které je součástí každé mateřské školy. v teoretické části je charakterizováno současné předškolní vzdělávání, jeho podmínky, cíle a specifika vzdělávacích strategií. Následují teoretická východiska k projektování pedagogické práce. v praktické části je vypracován a realizován čtyřmě-síční třídní vzdělávací program, výzkumné šetření je zaměřeno na zjištění rozdílů mezi plánovaným a realizovaným třídním kurikulem. v závěru jsou získané informace využity pro návrhy k optimalizaci plánování pro tuto třídu mateřské školy.
Planning and implementation of educational content class curriculum
Keywords: Předškolní vzdělávání; projektování pedagogické práce; diagnostika; vzdělávací cíl; třídní vzdělávací program; evaluace.; Pre-schooleducation; planofpedagogicalwork; diagnostics; educationalaim; classeduca-tionalschedule; evaluation.