Provedení průzkumu zvolené lokality jako podkladu pro pozemkové úpravy - Jakubcová, Martina (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zabývá provedením průzkumu zvolené lokality v souladu s platnou metodikou komplexních pozemkových úprav. Průzkum byl proveden v katastrálním území Mojné, okresu Český Krumlov. První část obsahuje literární rešerši, ve které je představen obor pozemkových úprav. Druhá část se zabývá výběrem katastrálního území a předložením získaných podkladů a materiálů zahrnujících charakteristiku přírodních podmínek, popis území a hospodářské využití území. Obsahem výsledků je vyhodnocení podrobného terénního průzkumu, zaměřeného především na dopravní systém, ochranu půdy, poměry v oblasti vod, přírodu a krajinu. Dále jsou součástí grafická znázornění a případná doporučení pro následný návrh pozemkových úprav.
Survey of the selected locality as the basis for land consolidation projects
Keywords: pozemkové úpravy; terénní průzkum; katastrální území Mojné; charakteristika území; přírodní podmínky; dopravní systém; hospodářské využití; ochrana půdy; příroda; krajina; land consolidation; field survey; cadastral area of Mojné; area characteristics; natural conditions; transport system; economic use; soil protection; nature; landscape