Rozvoj dobrovolnictví mezi poskytovateli sociálních služeb na Českobudějovicku - Pošvářová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou definovány pojmy související s dobrovolnictvím, Evropským rokem dobrovolnictví 2011 a metodikou práce s dobrovolníky. Jsou zde také charakterizovány sociální služby, jejich poskytovatelé a dobrovolnictví v sociálních službách. V praktické části práce jsou popsány cíle práce a hypotéza, metody výzkumu a výsledky výzkumu. Ke zjištění potřebných informací byl zvolen kvantitativní typ výzkumu, sběr dat proběhl metodou dotazování, technikou dotazníku. Výzkumný soubor tvořili poskytovatelé sociálních služeb v okrese České Budějovice. Na Českobudějovicku působí 47 poskytovatelů sociálních služeb, ze kterých 30 odpovědělo na dotazník. Bakalářská práce ukázala, že v profesionálním řízení mají zařízení nakročeno správným směrem, ale v oblasti její koordinace mají mezery.
THE DEVELOPMENT OF VOLUNTEERING AMONG THE SOCIAL SERVICE PROVIDERS IN THE REGION ČESKÉ BUDĚJOVICE
Keywords: Českobudějovicko; Dobrovolnictví; Dobrovolník; Koordinace; Poskytovatelé sociálních služeb; The district of České Budějovice; volunteering; volunteer; coordination; social service providers