Ontogenetický vývoj os penis a přítomnost os clitoridis u vybraných druhů hlodavců - Sovová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato studie zahrnuje bakulární vývoj hraboše polního (Microtus arvalis), histologické řezy samic u dvou druhů hraboše - hraboše polního (Microtus arvalis) a h. syslího (M. brandtii nebo Lasiopodomys brandtii) na zjištění přítomnosti os clitoridis a popis os clitoridis u veverky obecné (Sciurus vulgaris). Poslední část se zabývá popisem penisové morfologie a bakulární struktury u rypoše stříbřitého (Heliophobius argenteocinereus).
Ontogenetic development of os penis and distribution of os clitoridis in selected species of rodents
Keywords: bakulum; os penis; glans penis; os clitoridis; baculum; os penis; glans penis; os clitoridis