Vyhodnocení zavedení systému řízení kvality ve vybraném podniku - Podlešáková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce je zaměřena na vyhodnocení zavedení systému řízení kvality v organizaci podle norem ISO, na identifikaci problémových míst a návrh jejich odstranění. Došlo k porovnání, jakým způsobem byly naplněny požadavky předepsané normy řízení kvality v kontextu s obdobím před certifikací, dále byly vyhodnoceny cíle, které jsou stanoveny jako směrodatné ukazatele úspěšnosti zavedení systému řízení kvality a zároveň byl zhodnocen současný stav. V diplomové práci jsou identifikovány nedostatky v řízení kvality pomocí dat a indikátorů z provozních skutečností a je uveden návrh řešení, jak vylepšit slabá místa v řízení kvality ve vybraném podniku.
Evaluation of quality management system implementation in selected company
Keywords: kvalita; řízení kvality; normy ISO; auditování; certifikace; neustálé zlepšování; životní prostředí; spokojenost zákazníků; podnikové procesy; bezpečnost práce; quality; quality management; ISO standarts; auditing; certification; continual improvement; enviroment; customer satisfaction; process; safety at work