Jídelní postoje a návyky u žáků 2. stupně ZŠ a studentů SŠ na Táborsku - Zemanová, Jana (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce se zabývá problematikou stravovacích návyků u dětí školního a adolescentního věku na druhém stupni základních a středních škol na Táborsku. Obsahem teoretické části je vymezení základních složek výživy, zásad zdravé výživy a specifik výživy u dospívající mládeže. Dále vymezuje základy týkající se dietních režimů, speciálních systémů stravování a rizik souvisejících se stravováním (poruchy příjmu potravy). V praktické části je provedeno dotazníkové šetření na dvou základních a dvou středních školách s celkovým počtem respondentů (n=349). Výsledky jsou porovnány dle jednotlivých škol a dle pohlaví respondentů.
Attitudes and habits towards eating in secondary school pupils and high school students in Táborsko
Keywords: zdravá výživa; alternativní výživa; poruchy příjmu potravy; diety; healthy eating habits; alternative eating habits; eating disorders; diets