Řízení oběžného majetku v maloobchodním řetězci - Codl, Petr (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato práce je zaměřena na řízení oběžného majetku ve vybraném maloobchodním řetězci. Zkoumá efektivitu využívání oběžného majetku ve vybraném maloobchodním řetězci. Správné řízení oběžného majetku má zásadní význam na finanční zdraví podniku. Zejména v maloobchodu, jenž se zabývá prodejem zboží. Práce zpracovává několik dílčích částí spadajících pod řízení oběžného majetku. Mezi tyto části patří: koloběh oběžného majetku, obratový cyklus peněz, čistý pracovní kapitál, řízení obchodního úvěru, řízení zásob, cash management. Analýza efektivnosti je prováděna na základě finančních údajů společnosti poskytnutých manažerem maloobchodní jednotky. Cílem práce je posoudit zda vybraná společnost využívá svůj oběžný majetek efektivně. Srovnávají se hodnoty dosažené v letech 2012 až 2015. Následně navrhnout doporučení vedoucí k nápravě zjištěných skutečností
Management of current assets in the retail chain
Keywords: finanční management; čistý pracovní kapitál; likvidita; financial management; net working capital; liquidity