Metody zjišťování sociálního statutu u hlodavců a urinální značkování samců hraboše polního (Microtus arvalis) - Brixová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem rešeršní části této práce bylo podat přehled metod, které se běžně používají k odhalení sociálního statutu u hlodavců, a posoudit jejich užitečnost a možnosti využití se speciálním ohledem na hraboše polního (Microtus arvalis). V experimentální části je pak mapováno značkovací chování samců hraboše polního v reakci na urinální značky dospělého neznámého samce.
Methods for assesing social status in rodents and urinary marking behaviour in male common voles (Microtus arvalis)
Keywords: sociální status; dominance; značkování; hraboš polní; Microtus arvalis; social status; dominance; marking; common vole; Microtus arvalis