Analýza trhu nemovitostí ve zvolené oblasti - Hondlík, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce je rozdělená na dvě části. V první se zaměřuji na teoretické poznatky, jakými jsou specifika a typologie pozemků, nebytových prostor a bytových jednotek, typy vlastnictví bytů, vlivy na ceny nemovitostí nebo fungování realitních kanceláří. V druhé části bakalářské práce aplikuji teoretické poznatky v praxi. Analýzu trhu nemovitostí ve zvolené oblasti jsem zaměřil na segment panelových bytů v lokalitách města Českých Budějovic. Nejdříve popisuji základní parametry města Českých Budějovic týkající se zvolené problematiky v obecné rovině, v dalších krocích pozornost obracím na mnou zvolené lokality, které jsou charakteristické zejména panelovou výstavbou. Ze získaných dat a údajů vytvářím pomocí programu GIS (Geodetický informační systém) cenové mapy, jež v závěru své práce komentuji, odůvodňuji a hodnotím.
The analysis of the real estate market in a selected area
Keywords: Nemovitost; byt; analýza trhu; panelový dům; nabídka nemovitostí; cenová mapa.; Real estate; flat; market analysis; block of flats; real estate offer; price map.