Součinnost územního plánu a komplexní pozemkové úpravy při návrhu společných zařízení - Dvořáková, Hana (Jihočeská univerzita, 2011)
V diplomové práci je řešena součinnost územního plánu a komplexní pozemkové úpravy pro tři různá katastrální území " Krtely, Malovičky a Podeřiště. Tyto katastrální území spadají pod správu obce Malovice. Komplexní pozemková úprava a územní plán v nich byly zahájeny v různém pořadí a v různých letech. Územní plán byl společný pro všechna katastrální území, poslední aktualizovaný v roce 2009. Ovšem komplexní pozemková úprava byla zahájena pro katastrální území Krtely v roce 1992, pro Malovičky v roce 2005 a pro Podeřiště v roce 2007. Navíc každý projekt zpracovala jiná projekční kancelář. Výsledkem diplomové práce jsou tedy tři posouzení součinnosti při různých podmínkách a také posouzení kvality zpracování jednotlivých projektů.
The cooperation of the land plan and complex land consolidation with suggestion of the common facilities
Keywords: krajinné plánování; územní plán; komplexní pozemková úprava; společná zařízení; územní systém ekologické stability; cestní síť; vodohospodářská opatření; protierozní opatření; součinnost; využití krajiny; zemědělský půdní fond; užívací vztahy k půdě; landscape planning; land plan; complex land consolidation; common arrangement; territorial system of ecological stability; road net; water management measures; erosion control measures; co-operation; land use; agricultural land resources; relationship to land use