Podpora cestovního ruchu ve vybraném regionu - Sázavská, Petra (Jihočeská univerzita, 2008)
V bakalářské práci byly řešeny tři cíle. 1) Analýza primární a sekundární nabídky cestovního ruchu na Písecku. 2) Analýza potřeb a požadavků návštěvníků. 3) Vyhodnocení přínosů a dopadů cestovního ruchu na destinaci. Důraz byl kladen na analýzu pozitivního a negativního působení cestovního ruchu v oblasti ochrany životního prostředí, v sociálně-kulturní a ekonomické oblasti. Bylo dokázáno, že by k podpoře cestovního ruchu na Písecku přispělo vybudování kapacitního ubytovacího zařízení pro účastníky konferencí či pro ubytování turistů nižších příjmových skupin. Příroda a venkovská krajina Písecka nabízí kvalitní předpoklady pro rozvoj agroturistiky. K rozvoji cestovního ruchu by přispělo i zlepšení dopravního značení ve městech a vybudování parkovišť.
The support of tourism development in the chosen region
Keywords: cestovní ruch; Písecko; primární a sekundární nabídka cestovního ruchu; potřeby a požadavky zákazníků; přínosy a dopady cestovního ruchu; tourism; region of Písek; primary and secondary components of tourism offer; needs and claims of customers; contributions and impact of tourism