Vliv metod zážitkových kurzů na změnu postojů jejich účastníků - Vojáček, Antonín (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato práce představuje možnosti, dopady a rizika, které vyplývají ovlivňování účastníků zážitkových kurzů metodami zážitkové pedagogiky. Tato práce vymezuje v první části základy zážitkové pedagogiky, jakými jsou její podstata, cíle, metody a nástroje k jejich dosažení. Podrobně se zabývá principem dobrovolnosti, komfortní zónou, Kolbovým cyklem, stavem flow, reflexí a výzvami. Ve druhé části je definován termín postoj a následně prvky, které slouží k jeho změnám skrz použití metod zážitkové pedagogiky.
The influence of experiential methods to change attitudes of participans
Keywords: pedagogika zážitku; výchova zážitkem; metody zážitkové pedagogiky; zkušenostní učení; výchova; změna postoje; zážitkové kurzy; výzva; zážitek; prožitek; dobrovolnost; experiential education; experience-based learning; experience; learning; education; position; polling; Kolb?s learning cycle; comfort zone; reflection