Soustavy rovnic - Zajíčková, Marcela (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce Soustavy rovnic se zabývá řešením soustav rovnic, které se převážně probírají na základních a středních školách. V práci jsou nejprve zmíněny metody řešení různých druhů soustav rovnic, které jsou následně doplněné příklady se slovním komentářem. V závěru práce jsou uvedené slovní úlohy, protože jsou pro vývoj studenta velmi důležité. Slovní úlohy jsou řešeny jednak pomocí soustav, které často řešitelům činí při sestavování rovnic velké obtíže, tak i prostřednictvím úsudku.
Systems of equations