Produktivita v sektoru služeb v ekonomice ČR - Švábová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá rozborem produktivity práce a kapitálu v sektoru služeb v ekonomice ČR. V této práci je také provedena analýza vývoje produktivity v jednotlivých odvětvích a sektorech národního hospodářství. Při výpočtech produktivity se vycházelo z hrubé přidané hodnoty v %. Na základě zjištěných výsledků vývoje produktivity práce a kapitálu v terciálním sektoru, byly zjištěny tempa růstu PP a PK u komerčních služeb, u nichž se posuzoval stejný nebo odlišný vývoj produktivity. Další součástí této práce je posouzení závislosti vývoje produktivity v terciálním sektoru s celkovým vývojem produktivity v ČR, které bylo provedeno pomocí regresní a korelační analýzy.
Productivity in the services sector in the Czech economy
Keywords: Produktivita práce; produktivita kapitálu; ekonomické sektory; odvětví; Labour productivity; capital productivity; economic sectors; sectors