Porovnání konfirmačního ELISA a recomLine testu pro stanovení hepatitidy C - Bačková, Marcela (Jihočeská univerzita, 2021)
Má bakalářská práce se zabývá onemocněním hepatitidy C a jeho laboratorní diagnostikou, zejména potom konfirmačními testy. Teoretická část se zaměřuje na nemoc obecně, popisuje virus hepatitidy C, který nemoc způsobuje. Dále rozebírá akutní a chronickou fázi, přenos viru a možnosti léčby. V praktické části popisuji vyšetření screeningových protilátek anti-HCV a jak se postupuje v případě nálezu. Hlavním úkolem mé praktické části je porovnání dvou konfirmačních testů - ELISA a imunoblotu recomLine. Na konci práce oba testy hodnotím a porovnávám konečné výsledky.
Comparison confirmation ELISA to recomLine test for the determination of hepatitis C
Keywords: Hepatitida C; Virus hepatitidy C; CMIA; ELISA; imunoblot; Hepatitis C; Virus hepatitis C; CMIA; ELISA; immunoblot