Obchodní praktiky používané českými obchodníky - Rambousková, Petra (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářské práce je zaměřena na problematiku nekalých praktik v ČR. Cílem práce je zjistit s jakými nekalými obchodními praktikami se respondenti nejčastěji setkávají, jak se jim brání, zda vědí, na koho se obrátit či odkud se nejčastěji o nekalých obchodních praktikách dozvídají. Teoretická část je zaměřena na vysvětlení základních teoretických pojmů jako například obchod a jeho dělení na maloobchod, velkoobchod a zahraniční obchod. Další část práce se zabývá tématem ochrany spotřebitele v ČR a EU, spotřebitelským chováním a vysvětlení pojmu obchodní praktiky, kde jsou uvedeny některé příklady z praxe ČOI. Na konci teoretické části práce je vysvětlen pojem marketingový výzkum, zejména dotazníkové šetření. praktické části bude proveden výzkum prostřednictvím dotazníkového šetření na téma Obchodní praktiky používané českými obchodníky. Data byly sbírány pomocí internetu i tváří v tvář. Na základě výsledků dotazníkového šetření byla navržena opatření na zlepšení situace v oblasti nekalých obchodních praktik používaných českými obchodníky.
Business practices used by Czech retailers
Keywords: velkoobchod; maloobchod; zahraniční obchod; chování spotřebitele; ochrana spotřebitele; nekalé obhodní praktiky; klamavé a agresivní obchodní praktiky; nekalé obchodní praktiky; Etický kodex; wholesale; retail; foreign trade; consumer's behavior; consumer protection; misleading and aggressive business practices; unfair trade practices; Code of Conduct