Vliv pandemie covid-19 na domácí násilí z pohledu pracovníků sociálních zařízení v Českých Budějovicích - Suchan, Vít (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se věnuje zkoumání vlivu koronavirové pandemie a s ní spojených opatření na vývoj domácího násilí. Teoretická část čtenáře seznamuje s problematikou domácího násilí a charakterizuje pandemickou situaci v kontextu krize. Praktickou část tvoří kvalitativní výzkum, uskutečněný pomocí polostrukturovaných rozhovorů, zaměřený na problematiku z pohledu pracovníků sociálních zařízení v Českých Budějovicích. Mezi respondenty jsou pracovníci intervenčního centra a dvou krizových center. V předložené analýze jsou identifikovány aspekty domácího násilí na které, podle dotazovaných pracovníků, měla pandemie a s ní spojená omezení největší vliv.
The influence of the covid-19 pandemic on domestic violence from the perspective of social workers in České Budějovice.
Keywords: Domácí násilí; pandemie; covid-19; protiepidemická opatření; krize; Domestic violence; pandemic; covid-19; anti-epidemic measures; crisis