Porovnání sklízecích mlátiček s axiálním mlátícím ústrojím při sklizni obilovin a řepky olejky. - Kabeláč, Josef (Jihočeská univerzita, 2013)
V bakalářské práci na téma Porovnání sklízecích mlátiček s axiálním mláticím ústrojím při sklizni obilovin a řepky olejky je uvedený postup měření předsklizňových ztrát, sklizňových ztrát, kvality rozhozu řezanky a drcení, spotřebu pohonných hmot, průchodnosti a výkonnost u sklízecí mlátičky New Holland CR 9080 a sklízecí mlátičky Case IH 9230 . Na závěr jsou uvedeny výsledky práce.
The Comparison of the trashing machines with axial mechanism type during the harvesting of grains and oilseed rape
Keywords: Sklízecí mlátička; mláticí; čisticí a separační ústrojí; poškození a ztráty zrna; Key words: Combine; treshing; cleaning and separation system; damage and grain loses