World travellers: phylogeny and biogeography of the butterfly genus Leptotes (Lepidoptera: Lycaenidae) - Papp Marešová, Jana (Jihočeská univerzita, 2019)
V této práci jsme se zabývali fylogenetickými a biogeografickými vztahy opomíjených motýlů subtribu Leptotina (Lepidoptera: Lycaenidae), který je široce rozšířen v tropických a subtropických oblastech celého světa. Použili jsme jak mitochondriální tak nukleární markery a různé molekulární analýzy, abychom odhalili vztahy v rámci tohoto subtribu. Také jsme se zaměřili na časy diverzifikace a biogeografické patrnosti taxonů Starého světa a zabývali jsme se detailní fylogeografií nejrozšířenějšího druhu, Leptotes pirithous.
World travellers: phylogeny and biogeography of the butterfly genus Leptotes (Lepidoptera: Lycaenidae)
Keywords: biogeografie; COI; Cyclyrius; Ef1a; Leptotina; fylogeneze; wingless; biogeography; COI; Cyclyrius; Ef1a; Leptotina; phylogeny; wingless