Problematika integrace v České republice - Novotná, Šárka (Jihočeská univerzita, 2007)
Problematika integrace je v současné době velmi aktuální téma. V teoretické části jsou zpracovány možnosti legálního pobytu cizinců na území ČR, legislativní úpravy této problematiky, státní orgány a dokumenty vztahující se na integraci, postupy při zaměstnávání cizinců, postavení imigrantů, problematika nelegální migrace v ČR, sociální práce s cizinci a dále činnost nestátních neziskových organizací a jejich projekty, které napomáhají integraci azylantů a imigrantů. Praktická část je zaměřena na odhalení překážek v integraci pomocí názorů pracovníků nestátních neziskových organizací, kteří pracují s azylanty a imigranty.
Problems of Integration in the Czech Republic
Keywords: azyl; cizinec; imigrant; integrace; uprchlík; asylum; foreigner; immigrant; integration; refugee