Výběr optimální varianty finančního produktu pro vybraného klienta - Plevková, Vladimíra (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce analyzuje nabídku spotřebitelských úvěru na českém bankovním a také nebankovním trhu. V první části práce seznamuje čtenáře se základními pojmy, které se týkají spotřebitelských úvěrů. Následně jsou zde popsané jednotlivé společnosti, z hlediska nabízených půjček, tyto poznatky jsou shrnuty pro větší názornost do tabulek. Cílem práce je vybrat optimální spotřebitelský úvěr pro konkrétního klienta. Tento cíl je naplněn v závěru práce pomocí dvou modelových příkladů, které porovnávají konkrétní nabídku na trhu.
Choosing the optimum variant financial product for the selected client
Keywords: spotřebitelský úvěr; optimální spotřebitelský úvěr; bankovní trh; nebankovní trh; vícekriteriální metody; Consumers loan; optimal consumers loan; banking market; non-banking market; multicriteria methods