Vývoj trhu práce v oblasti Jindřichohradecka a Evropský sociální fond - Čechová, Petra (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato diplomová práce si klade za cíl hledat možnosti pro zlepšení stavu trhu práce. Podstatou teoretické části je zaměření se na fungování jednotlivých nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti a také na využití prostředků ze Strukturálních fondů Evropské unie a to zejména pomocí Evropského sociálního fondu. V praktické části práce je hlavním cílem charakteristika trhu práce v oblasti Jindřichohradecka. Využití nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti a prostředků Evropské unie, které jsou uplatňovány v rámci této politiky, konkrétně se jedná o Operační program Rozvoj lidských zdrojů.
Labour market trend of Jindřichův Hradec district and the European Social Fund
Keywords: Trh práce; Aktivní politika zaměstnanosti; Evropský sociální fond; Operační program Rozvoj lidských zdrojů.; Labour market; Active employment policy; European Social Fund; Operational Program ``Human Resources Development{\crqq}.