Výuková počítačová hra, její tvorba a využití při opakování terminologie laboratorního vybavení - Čechová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce je zaměřena na tvorbu a využití počítačové hry (adventury) při výuce terminologie laboratorního vybavení především u žáků druhého stupně základních škol a nižšího stupně víceletých gymnázií. Cílem této adventury je žáky motivovat, aktivizovat a rozvíjet mezipředmětové vztahy. Výuková hra je lokalizována do prostředí zámku v Dačicích. Atraktivní formou se zde seznamují nejen s přírodovědnými poznatky, ale i s historií, památkami a kulturou této oblasti.
Educational computer game, its creation and use for practice of laboratory equipment terminology
Keywords: Didaktická hra; počítačová hra; adventura; laboratorní vybavení; Wintermute engine; motivace ve výuce; Education game; computer game; adventure; laboratory equipment; Wintermute engine; study motivation