Náhradní rodinná péče a výchova dětí homosexuálními páry z pohledu práva, psychologie a křesťanské etiky. - Doležalová, Monika (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce je věnována výchově dítěte homosexuálními páry a její analýzy z pohledu právního, pohledu psychologického a z pohledu křesťanské etiky. Cílem práce je na základě studia odborné literatury týkající se možnosti výchovy dětí homosexuálními páry analyzovat uvedenou problematiku a případně najít odpověď na opodstatněnost či neopodstatněnost k jednotlivým přístupům k homoparentalitě. Stranou nezůstane ani prezentace stanoviska křesťanské etiky k rozebíranému tématu .
Foster care and upbringing of children by homosexual couples from the perspective of law, psychology and Christian ethics.
Keywords: homoparentalita; sexuální orientace; adopce; registrované pertnerství; homoparentality; sexual orientation; adoption; registered partnerships