Specifika krizové intervence s uživateli drog - Černo, Marek (Jihočeská univerzita, 2023)
Práce mapuje specifika krizové intervence poskytované klientům terénních programů věnujících se cílové skupině rizikových uživatelů drog. Je zaměřena na kvalitativní výzkum s pracovníky terénních programů jejichž odpovědi jsou zpracovány tak, aby odpověděli na základní výzkumnou otázku, tedy jaká jsou specifika krizové poskytované uživatelům drog při realizaci terénního programu.
Specifics of crisis intervention with drug users
Keywords: Crisis; crisis intervention; at-risk drug user; outreach programs; coping mechanisms; maladaptive strategies.; Krize; krizová intervence; rizikový uživatel drog; terénní programy; mechanismy zvládání; maladaptivní strategie.