Zdravotně sociální pracovník jako člen interdisciplinárního týmu ve zdravotnických zařízeních - Dvořáková, Marta (Jihočeská univerzita, 2018)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá tématem zdravotně sociální práce ve zdravotnických zařízeních a její pozicí v interdisciplinárním týmu, která je potřebná při poskytování kvalitní a komplexní péče o pacienta. První část práce obecně charakterizuje specifika profese a naplň činností v rámci kompetencí zdravotně sociálního pracovníka. Dále popisuje interdisciplinární týmovou spolupráci. Praktická část se soustřeďuje na analýzu dat, která jsou zjištěna prostřednictvím hloubkových polostrukturovaných rozhovorů realizovaných s pěti zdravotně sociálními pracovníky ve zdravotnickém zařízení Nemocnice České Budějovice, a.s. Výsledky výzkumu ukazují, že nemocnice poskytuje pacientům kvalitní a komplexní péči. Kvalita poskytované péče by se mohla zvýšit za-vedením supervize, navýšením počtu zdravotně sociálních pracovníků a odstranění technických bariér v komunikaci a při předávání informací.
Medical social worker as a member of interdisciplinary team in health care facilities.
Keywords: zdravotně sociální práce; zdravotně sociální pracovník; zdravotnické zařízení; interdisciplinární tým; interdisciplinární týmová spolupráce; kvalitativní výzkum; medical social work; medical social worker; health care facility; interdisciplinary team; interdisciplinary teamwork; qualitative research