Fenomén sekt a řešení jejich negativních dopadů do života člověka z pohledu etiky v sociální práci - Líkařová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce je zaměřena na negativní dopady sekt do života člověka a jak s těmito dopady může pracovat sociální pracovník. Přitom práce klade důraz na profesní etiku sociálních pracovníků. Práce osvětluje pojem sekta, jeho problematičnost i další pojmy s ním spojené. Za pomocí odborné literatury, práce osvětluje postupy sociálního pracovníka při práci s bývalými členy sekt nebo nových náboženských směrů.
The phenomenon of sects and addressing their negative impacts on human life from the perspective of ethics in social work
Keywords: sekta; negativní dopady sekt; nová religiozita; postmoderní doba; sociální práce; metody sociální práce; profesní etika sociální práce; dilemata sociální práce; prevence; sect; negative effects of sects; new religion; postmodern age; social work; social work methods; social work professional ethics; social work dilemmas; prevention