Způsoby likvidace Lýkožrouta smrkového - Říha, Jan (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývá morfologií a životním cyklem lýkožrouta smrkového. Hlavní záměr je kladen na opatření proti boji s lýkožroutem smrkovým a přehledem takových technik a technologií k tomu určených. Popisuji zde problematiku rojení, zimování a jaké má kůrovec přirozené nepřátele. V bakalářské práci uvádím, jak s lýkožroutem zacházet, jak mu předcházet, a hlavně jsou zde uvedeny návody, jak jednotlivé technologie k jeho likvidaci použít. Jedná se o mechanickou technologii likvidace nebo chemickou likvidaci. Dále je zde uveden rešeržní přehled článků z mezinárodních databází a výtažky z nich. Cílem této práce je vytvoření rešeršního přehledu o biologii a způsobech likvidace lýkožrouta smrkového.
Methods of disposal Spruce lichen-eater
Keywords: Lýkožrout smrkový; smrk; les; asanace; lapák; larva; kukla; Spruce lichen; spruce; forest; remediation; trap; larva; pupa