Počítačová podpora výuky fyziky na ZŠ - Vacikar, Pavel (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce se zabývá využitím moderních digitálních technologií při konstruktivistickém pojetí výuky fyziky na základní škole. Práce mapuje vývoj výuky fyziky od nejranějšího období až po současnost. Velká pozornost je věnována analýze a komparaci softwarových produktů včetně příkladů použití. V rámci práce byla vytvořena praktická část na simulaci fyzikálních jevů a několik didaktických her. Část vytvořených programů i jejich výstupů byla použita přímo při výuce fyziky na základní škole a na nižším stupni víceletého gymnázia a prostřednictvím pedagogické sondy byla ověřena jejich efektivita.
Computer aided physics teaching in elementary school
Keywords: fyzika; historie výuky fyziky; výpočetní technika; software pro fyziku; physics; history of physics teaching; computer technology; software for physics