Sbírka řešených úloh pro 2. stupeň ZŠ zaměřená na problematiku funkcí - Karlovská, Tamara (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem bakalářské práce je sestavit sbírku řešených úloh pro základní školu z oblasti funkcí. Práce bude zaměřena na celou problematiku funkcí na 2. stupni základní školy, tedy od zadání funkcí, grafů funkcí a vlastností funkcí, přes probírané typy funkcí (lineární funkce a přímá úměra, kvadratické funkce, nepřímá úměra). V práci se také zaměříme na grafické řešení soustav rovnic. Grafické vyjádření řešených úloh bude vytvořeno v matematickém programu Geogebra.
A digest of solved problems offunction for lower secondary school
Keywords: sbírka úloh; funkce; lineární funkce; kvadratické funkce; nepřímá úměra; collection of tasks; mathematical functions; linear functions; quadratic functions; indirect proportion