České gramatiky francouzštiny od r. 1920 - Kožušníková, Eva (Jihočeská univerzita, 2013)
Tématem bakalářské práce jsou české gramatiky francouzštiny od roku 1920. Cílem je vyhledat, popsat a porovnat příručky, jež mohou být za české gramatiky francouzštiny označeny. Práce je rozdělena do tří hlavních částí. V první části je po vymezení pojmu provedena rešerše a třídění jejích výsledků. Ve druhé části jsou jednotlivé příručky představeny s důrazem na popis předem stanovených a sledovaných kritérií. Třetí část je věnována pokusu o zobecnění a shrnutí informací o příručkách a zhodnocení přínosu, kvality a vědeckého zázemí gramatik.
Czech Grammars of French since 1920
Keywords: české gramatiky francouzštiny; mluvnice francouzského jazyka; gramatické příručky; Czech Grammars of French; Grammars of French Language; Language Grammars