Současná role místních akčních skupin na rozvoji regionu - Křišťanová, Milena (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem diplomové práce "Současná role místních akčních skupin na rozvoji regionu" je posouzení výsledků využití prostředků z podpůrných programů v rámci MAS Vltava, o. s. Místní akční skupina se nachází v jižních Čechách. Práce se skládá ze dvou částí. První částí je literární rešerše, kde se nacházejí teoretické informace o základních pojmech, jež v práci používám. Po této kapitole následuje stručné představení metodického přístupu. Druhá analytická část práce se zabývá charakteristikou konkrétní místní akční skupiny. Hlavním úkolem analytické části práce bylo zhodnocení formulovaných hypotéz. Poslední kapitoly jsou věnovány vyhodnocení získaných informací a formulování závěrů. Analýza primárních i sekundárních údajů ukázala, že se místní akční skupina podílí na rozvoji regionu.
The Current Role of Local Action Groups in the Development of the Region
Keywords: místní akční skupina (MAS); program LEADER; rozvoj mikroregionu; Local Action Group (LAG); program LEADER; development of micro-region