Boj proti antisemitismu na stránkách deníku Tribuna v letech 1919-1924 - Kabrnová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce zkoumá texty, které vycházely od roku 1919 do 1924 v deníku Tribuna, a zjišťuje, zda se v nich autoři nějakým způsobem staví proti antisemitismu a jakým způsobem informují o židovském hnutí. Deník založili členové českožidovského hnutí. V první části popisuje dobu počátku první Československé republiky z pohledu židovské komunity. V druhé části přibližuje články publikované v Tribuně na základě bádání v dobových výtiscích deníku.
The fight against anti-Semitism on the pages of the Tribune in 1919-1924
Keywords: Židé; antisemitismus; Tribuna; deník; historie; sionisté; Svaz Čechů-židů; Peroutka; tisk; média; první republika; integrace; asimilace; Jews; anti-semitism; Tribuna; newspaper; history; zionists; Peroutka; press; media; integration; assimilation