Pěstování obilnin v ČR v letech 1990 - 2012 - Hávová, Nikol (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá pěstováním obilovin na území České republiky za posledních 22 let. Obiloviny stále patří mezi důležité plodiny našeho území. Od roku 1990 do roku 2012 došlo ke změnám v pěstování a využívání jednotlivých obilnin 1. skupiny. Změny, ke kterým došlo v agrotechnice, ve využívání odrůd, osevních plochách a výnosech a důvody těchto změn řeší tato práce.
Cereals growing in the Czech Republic 1990-2012
Keywords: obiloviny; agrotechnika; výnosy; odrůda; osevní plochy; cereals; agrotechnics; yields; variety; sown area